Cursus kaasbereiding

door Gea van der Puijl ZuivelAdvies

Doel bijeenkomsten:
Kennis over de bereiding van Goudse kaas vergroten voor belangstellenden uit de omgeving van Winterswijk ( totaal max. 14 personen).

Aandacht tijdens de cursus voor de volgende onderwerpen:

  • Melksamenstelling ( koemelk, geitenmelk, schapenmelk)
  • Microbiologische samenstelling melk
  • Thermiseren/pasteuriseren
  • Zuursel/fagen
  • Overige ingrediënten (nitraat, calciumchloride, stremsel, kruiden)
  • Wrongelbewerking
  • Persen
  • Pekelen
  • Kaasrijping
  • Kaasproeverij/herkennen gebreken
  • Reiniging/desinfectie
  • Kwaliteitstoezicht / Hygiënecode

Door de gevolgen van de lockdown is het niet mogelijk om de eerste en tweede cursusdag door te laten gaan. Om die reden hebben we besloten de cursus in het geheel door te schuiven. In overleg met Gea vd Puijl zijn we op de volgende data uitgekomen:

dinsdagmiddag 30 maart,6, 13 en 20 april 2021

  • De theorielessen vinden plaats op dinsdag 12, 19, 26 januari en 2 februari 2021
  • Daarnaast kijken we in de ochtend van de tweede bijeenkomst bij het kaasmaken bij Geitenkaasboerderij de Brömmels en vindt er een rondleiding plaats over het bedrijf.
  • Tijdstip lessen: 13.00 uur – 16.00 uur
  • De bijeenkomsten vinden plaats in de buurt van Geitenboerderij de Brömmels te Winterswijk.
  • Kosten € 400,- ( excl. BTW) per persoon voor deelname aan deze cursus.

Bij te weinig belangstelling zullen wij de cursus annuleren. Dit zal tijdig gecommuniceerd worden.

Opgave kan via info@brommels.nl of 0543-564518

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: het Plattelandontwikkelingsprogramma POP3 Gelderland 2014-2020, betreffende maatregel: Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek