Geitenkaas

Onze geiten worden gevoerd met ruwvoer, welke gewonnen wordt van ons eigen land. Er wordt geen gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest, hierdoor komen ook in de weides rondom ‘de Brömmels’ steeds meer planten voor. Deze diversiteit aan grassen en kruiden zijn het ideale voer voor het zeldzame huisdierras, de Nederlandse bonte melkgeit. Mede hierdoor zijn de geiten gezond. Van de kwaliteitsvolle melk van de Nederlandse bonte melkgeit wordt de bekende harde en zachte geitenkaas van ‘de Brömmels’ gemaakt.

Harde geitenkaas
Hollandse geitenkaas heeft sinds 2015 een beschermde oorsprongsbenaming. Het betekent dat Hollandse geitenkaas door de Europese is erkend als een echt, uniek, Nederlands product. De harde kaas is bij ons in verschillende soorten  verkrijgbaar. Van jong tot oud, van naturel tot kruiden. Deze kaas smaakt heerlijk op brood, maar staat ook goed op een kaasplankje of verwerkt in gerechten. In 2022 werd onze geitenkaas nationaal en internationaal hoog gewaardeerd op kaaskeuringen!

Zachte geitenkaas

De zachte of verse geitenkaas is een product welke gretig aftrek vindt bij horeca, maar ook bij particulieren. De zachte geitenkaas is verkrijgbaar als naturel, met kruiden en omwikkeld met spek. Dit spekkaasje eventjes aanbakken en de vingers worden er bij opgegeten!

Geitenkwark
Zacht en romig van smaak is de beste omschrijving van onze geitenkwark. Verkrijgbaar in familieverpakking en eenpersoonsverpakking. In 2014 werd onze geitenkwark zelfs verkozen tot de beste van Nederland!