Geitenkaasboerderij – Kaas maken

Onze geitenkaasboerderij is een kleinschalig bedrijf met circa 100 melkgeiten en 20 lammeren. Van de verse geitenmelk wordt op onze boerderij een groot aantal gepasteuriseerde geitenkazen bereid. Ze zijn in onze winkel verkrijgbaar in diverse leeftijden tot wel 2 jaar oud. Zeer bijzonder zijn ook onze kruidenkazen met als hoogtepunt onze Fenegriekkaas.
Wij maken ook verse zachte geitenkaas die bij tal van grote restaurants gretig aftrek vindt.

Rondleiding

Op onze boerderij vinden ook rondleidingen vanaf tien personen plaats. Op afspraak zijn alle tijden mogelijk.
Meer informatie vindt u onder het kopje ‘Rondleiding’ in het hoofdmenu.

Geitenmelken

U kunt bij het geiten melken komen kijken. Voor de kinderen is er de mogelijkheid te helpen. Als u met een grotere groep komt, kunt u dit het best even telefonisch melden.
Van 1 mei – 1 september, vanaf ca. 17 uur.

Kaasmaken

Op maandag, woensdag en vrijdag wordt er kaas gemaakt. Tussen 11.00 en 12.00 gaat de wrongel in het vat. Het mooiste moment van de kaasproductie. Tijdens het kaas maken is er de mogelijkheid om het verhaal achter de kaas te horen. ‘De Brömmels’ geitenkaas; geitenkaas met een verhaal!

Na het horen van alle ins en outs behoort een kaasplank tot de mogelijkheden om zelf de kaas te proeven. (v.a. €12,50)

Voor campinggasten is kijken bij het kaasmaken altijd mogelijk. Omdat wij op verschillende dagen kaas maken, kunnen anderen het best van te voren telefonisch contact opnemen. Kosten voor niet-kampeerders: € 1,50 p.p.