Op ‘de Brömmels’ halen we het maximale uit de Nederlandse bonte melkgeit. De geit wordt op ons bedrijf gefokt door natuurlijke dekking. Na 5 maanden worden de lammetjes geboren, waarna de geitlammeren de waardige collega’s worden van hun moeders. De kwaliteitsvolle melk wordt in eigen kaasmakerij verwerkt tot de bekende harde en zachte geitenkaas van ‘de Brömmels’.
De boklammeren en de oudere geiten worden bij een slager in de buurt verwerkt tot een prachtig streekproduct. Geitenvlees van ‘de Brömmels’.
Geit
Het vlees van de geit is een prachtig product. De droge worst is heerlijk naast onze geitenkaas op een kaasplankje of op brood.
Een roze gebakken rugfilet of een stoofpotje met geitenvlees. Vele bereidingen zijn mogelijk. Voor wie nog niet bekend is met geitenvlees; het doet wat denken aan wild.
Lam
Lamsvlees is zachter van structuur en smaak. Spiesjes of koteletjes op de barbecue, ribstukken op de stampot of een rollade bij het kerstdiner. Iedereen zal verrast zijn.